Arrangement

På Hadeland Glassverk ligger alt til rette for en vellykket konferanse eller arrangement. Våre tradisjonsrike omgivelser, gode mat og kreative aktiviteter gir et hvert arrangement et helt unikt preg.

Kurs-og konferansepakke

Hyggelig møtelokale 
Frukt eller hvetebakst, kaffe/te og isvann 
2-retters lunsj 

Pris kr 399,- pr pers

Prisen gjelder for grupper på minimum 10 personer.

Har dere lyst til å gjøre mer ut av dagen? Bestill en spennende opplevelse fra listen over aktiviteter eller skap din eget program!

Kontakt oss for et godt tilbud og vi hjelper deg med planleggingen. 
Tlf: 61 31 66 19 eller e-post: 
booking@hadeland-glassverk.no 

Aktiviteter i Glasshytta

Guiding i Glasshytta

Bli med på en spennende omvisning i glassblåsernes verden. Få innblikk i et meget gammelt og tradisjonsrikt håndverk og hvilken erfaring og kompetanse som kreves. Lær også om hva som trengs for å holde en glasshytte i drift, hvor mange yrkesgrupper som er involvert på ulike måter og se forskjellige produksjonsmetoder, alt fra vinglassproduksjon til kunstglass. Maks 100 personer. Varighet: 30 minutter.

Historisk kåseri

Hvorfor valgte danske Kong Christian VI å legge et glassverk til Jevnaker? Hvordan levde folk her i gamle dager og hvorfor var kvinner uønsket i Glasshytta? Se et utdrag av det som har blitt produsert ved Hadeland Glassverk gjennom ulike tider og designepoker og bli med på en unik historisk reise fra 1762 og fram til i dag. Varighet: 30 minutter.

Glassblåsershow

Se våre glassblåsere lage et stort, flott kunstfat. Hele prosessen bivånes fra en tribune, og en guide tar publikum gjennom prosessen steg for steg. Guiden formidler samtidig historie og fakta om håndproduksjon av glass, slik vi har gjort det siden 1765. Fatet som lages i showet tilhører gruppen. Dette kan f.eks. loddes ut eller brukes som gave ved en spesiell anledning.

Glassblåsershow med design av eget fat

Vi deler dere inn i grupper som får i oppgave å designe eget fat. Juryen, som består av våre glassblåsere, bestemmer hvilket fat som skal lages under showet. 

Glassblåserverksted

Prøv dere som glassblåsere. I samarbeid med våre flinkeste og mest erfarne glassblåsere vil hver og en i gruppen få designe sin egen glassgjenstand og være med på å lage den. Vi garanterer en spennende og annerledes opplevelse når man får delta i å hente ut glassmasse fra en frådende ovn, legge opp mønster og rulle på farge, blåse glassmassen ned i en form og føle og forme glassmassen med enkle redskaper til et ønsket resultat. Denne aktiviteten er for grupper inntil 10 personer. 

Glasstabling og knusing

Bygg den høyeste stabelen med glass på tid. Grupper konkurrerer med hverandre og stabler glass så høyt de tørr. Faller tårnet ned er gruppen ute av konkurransen. Tårnet må stå i minimum 10 sekunder etter byggingen er ferdig. Spenningen stiger mens tårnet vokser. Alle får utdelt vernebriller til beskyttelse. 

Mat og drikke

Ølkåseri

Øl er ikke bare øl - øl er minst like spennende som vin! I dag er det et stadig økende tilbud av ulike ølsorter. Bli med Hadeland Glassverk inn i denne mangfoldige verden og hør mer om ølets spennende historie. Kåseriet vil også ta for seg ølglass, og vise hvordan det kan utgjøre en stor forskjell på smaken.

Cognacseminar med Patrick Braastad

Braastad Cognac er en av Norges mest solgte cognacmerker. Patrick Braastad er barnebarn av Sverre Braastad, mannen bak Braastad Cognac. Patrick sitter i styret i det populære Cognachuset. Med denne bakgrunnen og den sterke tilknytning Patrick har til Frankrike lover Hadeland Glassverk en spennende innføring i Cognacens verden. 

Akevittkåseri

Hør et morsomt kåseri om akevittens historie på Hadeland og i Norge. Her får man lære om brennevinets spede begynnelse og oppdagelsen av linieakevitten. Akevittens far, Christopher Blix Hammer, var hadelending. Lær også om hvorfor akevitt passer så godt til norske mattradisjoner og om selve akevittglassets funksjonalitet og betydning. Avslutt gjerne kåseriet med en prøvesmaking.

Shopping og friluftsaktiviteter

Ni inspirerende butikker

Under pausene i deres arrangementet kan det være hyggelig å rusle en tur innom de spennende butikkene på Glassverket – uansett om du skal handle eller bare kikke. Få med deg stemning, atmosfære og gode kjøp i våre ni ulike butikker.

Uteaktiviteter

I samarbeid med Ringerike Skysskafferlag kan Hadeland Glassverk arrangere hestekjøring både sommer og vinter. Det er stemningsfullt å kjøre med hest blant tømmerhusene på Glassverket.

Ta et bad i Randsfjorden

Like ved Glassverket ligger det en fin liten badeplass med sandstrand, gressvoller og langgrunnt badevann. Stranden passer også veldig bra for små barn. Det er bare å løpe uti!