Glasshytta

Glasshytta er glassverkets pulserende hjerte med sin levende glassproduksjon. Her sprenges grenser hele tiden takket være et nært samarbeid mellom designer og glassblåser. Glasshytta er åpen for publikum hver eneste dag og det er gratis inngang. Du kan bevege deg mellom verkstedene og snakke med glassblåserne, eller du kan sette deg ned i amfiet og bare nyte synet av det som skjer. Glassblåserne innvier deg gjerne i sitt meget tradisjonsrike håndverk. Her foregår glassproduksjon etter ulike teknikker; alt fra vinglassproduksjon til kunstglass.

Glassmuseum

Hadeland Glassverk har et av Nordens største glassmuseer. Her kan du ta en unik vandring gjennom Hadeland Glassverks historie og designepoker. Utstillingen viser et tverrsnitt av det våre glassblåsere og designere har skapt gjennom glassverkets lange historie. I Glassmuseet setter vi også jevnlig opp spennende temautstillinger, hvor vi viser gjenstander fra glassverkets rikholdige samling av glass på over 30 000 gjenstander.

Omvisning i Glasshytta eller Glassmuseet

Bestill gjerne en omvisning med guide. Kontakt vår booking på telefon 61 31 66 19 eller send oss en mail på booking@hadeland-glassverk.no Vi guider grupper fra 1-100 personer.
Pris: kr 100,- pr person. Ønsker du en omvisning i både Glasshytta og Glassmuseet koster det kr.130,- pr person.

Prøv deg som glassblåser selv

I alle helger ( fra februar og ut året) og i skoleferier kan både barn og voksne prøve seg som glassblåser. Du kan blåse din egen honningkrukke eller ulike drikkeglass. Produktet du lager får du med deg hjem etter nedkjøling. Nedkjølingen av glasset er viktig for at det ikke skal sprekke. Du må derfor vente halvannen time fra glasset er blåst til det kan hentes. Det er derfor lurt å blåse ditt eget glass som første aktivitet når du besøker glassverket. Glassblåsing har følgende åpningstider:

Lørdag 10.00 - 14.30
Søndag 11.00 - 15.15

Sandblåsing

Her på Glassverket har vi vår egen sandblåsmaskin. Denne kan du få lov til å bruke til å dekorere et allerede ferdig glass eller glasset du selv har blåst. Er man over 12 år, kan man få lov til å gjøre det selv, og er man yngre, må man få hjelp av en voksen. Vi har mange klistremerker med forskjellige motiver. Du velger de du liker best og klistrer dem på glasset ditt. Deretter sandblåser du glasset i maskinen. Etterpå fjerner du klistremerkene og du har fått ditt eget dekorerte glass. Glasset får du med deg med en gang. Dette er en aktivitet som er enkel og morsom for både små og store. 

Sandblåsing av glass tilbys i skolens sommerferie.

Priser

Blås ditt eget glass (inkl. inngang) kr 150,-

Sandblåse glass kr 150,-

Aktiviteter som skaper minner

Barn elsker å være kreative og å skape noe. På Hadeland Glassverk kan de få boltre seg i interaktive aktiviteter. Det meste av det de lager får de med seg hjem, som souvenirer fra en annerledes dag på landet.

Lysfarging

I vårt Lysstøperi kan barna farge sine egne lys. Velg mellom et vell av farger og kjenn den gode duften.  Åpent hver dag hele året.

Besøk Honninghuset

Barnas "selvblåste" honningkrukke kan fylles med lynghonning i Honninghuset. Her kan man også ta en titt på levende bier i våre egne bikuber. Honninghuset er barnas favoritt og det selges leker og produkter med utgangspunkt i honning og bier.

Honninghuset er kun åpent i sommersesongen.

Lek og moro gjennom hele året 

Det finnes to utendørs lekeanlegg på Hadeland Glassverk. Sommerstid kan barna få treffe mange dyr og ri på hest i Barnas Bondegård. I førjulstiden har vi julegaveverksted i Barnas Hus, nissemors eventyrstund, og kjøring med hest og slede.

Ta et bad i Randsfjorden

Like ved Glassverket ligger det en fin liten badeplass med sandstrand, gressvoller og langgrunnt badevann.Stranden passer også veldig bra for små barn. Det er bare å løpe uti!