Meny
MENU

Et aldri så lite shoppingparadis

Interiør og mote er kanskje ikke det første du tenker på når det kommer til Hadeland Glassverk. Men da er det bare å tenke om igjen med én gang.

Interiørhuset
Like ved Barnas Bondegård, med utsikt til Randsfjorden, opp en trapp og inn en dør, finner du en skjult liten skatt av en interiørbutikk; Interiørhuset. I butikken bugner det av puter og pledd, sengetøy og håndklær, lys og lykter, kurver og vaser.
– Vi har mange kjente merkevarer, for eksempel Muubs som har blitt veldig populært, i tillegg til Mille Moi, Kähler og House Doctor for å nevne noen, sier Marianne Ford, butikkleder for Interiørhuset
Interiørhuset, til tross for navnet, byr ikke bare på interiør. Her finner du også rikelig med klær, sko, smykker og vesker i de deiligste materialer fra kjente merker som Becksöndergaard, Part two, Bud to rose og Tante Maggy. Her er det like mange vakre stoffer å ta på som det er vakre ting å se på.
– Det går mye småvarer, smiler Marianne. – Kanskje ekstra mye av puter og lykter. Fine småting vi kjøper for å gjøre det hyggelig i hjemmet vårt.
Glassbutikken
Når vi først snakker om kunst og håndverk, er Glasshuset en funklende perle med bare det ypperste i hyllene. Her får førstesorteringen virkelig skinne.
På et bord står den nydelige fjærdekorerte vaseserien «Siccori» designet av Cathrine Knudsen. De vakre håndblåste og håndslipte lampekuplene døpt «Krystall-kule» henger tungt og stemningsskapende fra taket.
Her finner du de vakreste vinglass, men også lanterner, boller og vaser. Dette er ikke bare en butikk, dette er en utstilling av noe av det ypperste Hadeland Glassverk har å by på, og virkelig verdt et besøk.
Porselenshuset
Rett ved siden av Glasshuset, finner du Porselenshuset. Porselenshuset byr også på førstesortering, men skiller seg fra Glasshuset ved at det er porselenet som dominerer hyllene. Her finner du et stort utvalg av Porsgrund Porselænsfabrik.
– Ekstra hyggelige er det jo at du alltid får 20 prosent fabrikkrabatt, sier butikkleder Anne Aalberg. Og i tillegg kan det være kampanjer etter sesong, og da kan du få så mye som 40-50 prosent rabatt.
Men også besøkende fra fjern og nær pryder hyllene, som Ment fra Fåvang, Kähler fra Danmark og Rörstrand fra Sverige. Tekstiler fra finske Lapuan samt Ekelund og Kardelen fra Sverige er også med på å løfte utvalget.
–Nytt i år er at vi har flere merkevarer. Det er spennende, og gir større variasjon for kundene våre, forteller Anne.
Fabrikkutsalget
Like ved Porselenshuset ligger Fabrikkutsalget. Det er rett og slett lagersalget på Hadeland Glassverk. Her står det tett i tett med serviser, vaser og glass, og utvalget er stort.
– Hos oss finner du egne varer til reduserte priser, forteller butikkleder Siv von Schack.Fabrikkutsalget er kanskje mest kjent for sin sterkt rabatterte annensortering.
– Vi har også en del 1. sortering til salgspriser, men det er mest 2. sortering med små skjønnhetsfeil, som en liten boble eller et fargeavvik, sier hun og peker på en nesten usynlig boble i en vase. Noen av produktene i butikken er laget spesielt for turistene, som dekorative glassepler og glassblomster.
– Men det vi selger aller mest av er de unike produktene som glassblåserne selv har laget, avslører Siv.
Hadeland Lys og Tinnstøperi
Hadeland Lys- og Tinnstøperi lager vakkert tinn og stearinlys på gamlemåten, Her kan du farge dine egne stearinlys, og ta en titt på det rike utvalget av lys, tinn og suvenirprodukter. Vi kan også tilby attraktive interiørprodukter, dekorartikler, klær, smykker og gaver, samt et rikt utvalg av souvenirer fra ledende leverandører i Norge. Ida Pernille Sandli, butikkleder i Hadeland Lys og Tinnstøperi viser til mange spennende varer, blant annet Dale genserne. – Jeg vil anbefale de som kommer innom å ta en titt på tinnproduktene våre, samt det store utvalget av servietter og lys.
Honninghuset
Honninghuset er både en butikk og en spennende opplevelse for barn og voksne.
i Honninghuset kan du studere bienes liv i flere bikuber og fylle din ”selvblåste” honningkrukke fra Glasshytta med klokkelynghonning. Vi har også en mengde spennende produkter som alle har
utgangspunkt i honning og bier; mat, kosmetikk, serviser, hobbyartikler og leker.

Lukk
500 kr igjen til FRI FRAKT!
0 av 500