Mat & drikke

Matopplevelsene står i kø på Hadeland Glassverk. Våre serveringssteder tilbyr kortreist kvalitetsmat, norske favoritter og tradisjonsrik bakst av mange slag.

Bakeriet
Kanelsnurrer, mandelsnurrer, danske snurrer. Om ikke duften gjør deg svimmel, er det i hvert fall vanskelig å velge. På Hadeland Glassverk står håndverk i sentrum, og ett av disse lukter definitivt bedre enn alle de andre til sammen. Bakermester Geir Antonson sjonglerer pizzasnurrer og triller boller som om han aldri har gjort annet.
– Jeg kom hit fra Island for fem år siden, og elsker faget mitt, sier Geir.
Hans signaturbrød er Islandsk Rugbrød, inspirert av rugbrødene fra Island som er mørke, søte og med maltsmak.

Høvdinghallen
Høvdinghallen er blitt et mekka for alle matinteresserte. Hyllene bugner av glass og flasker i alle størrelser, farger og fasonger. Fylt med fristende innhold som honning og syltetøy, sennep og aioli, saus og suppe, saft og sirup, sjokolade og karameller – bare for å nevne noe.
– Vi synes det er gøy å få fram de veldig små nisjeproduktene fra småskalaprodusentene, de du ikke får tak i så mange andre steder, sier matansvarlig Gunn-Lene Velta.
Med Høvdinghallen har Interessen for norsk lokalprodusert mat og drikke fått sin plass på det tradisjonsrike håndverksenteret Hadeland Glassverk.

Kokkestua
Kokkestua lager mat av beste kvalitet til både små og store arrangementer. Ferske råvarer kjøpes inn hver dag og ferskt bakverk kommer direkte fra vårt håndverksbakeri. I kokkestua serverer vi alt fra de lekreste smørbrød til middagsretter og et rikt utvalg av kaker og desserter. Ta med deg familie, venner og naboen og smak på julens tradisjonsrike mat. I underetasjen til Kokkestiua ligger Kongekjelleren, et hyggelig selskapslokale, utsmykket med glasskunst.

Norgesglasshuset
Norgesglasshuset er også en hyggelig kafe. Her serverer vi kaffe-drikker og mineralvann, is i kuler og på pinne, sveler og pannekaker servert med Norges-glassets egenproduserte syltetøy.
Vi har en liten fabrikk i Norgesglasshuset hvor vi produserer syltetøy med god smak, lite
sukker og mye bær og frukt.  Velkommen innom!

© Porsgrunds Porselænsfabrik AS 2018