Familieaktiviteter

Barnas Hadeland

Ta med deg familie og venner til spennende dager på Hadeland Glassverk. For barn i alle aldre har vi laget supre aktiviteter som tilbys gjennom hele sommerferien. Barn elsker å være kreative og å skape noe. På Hadeland Glassverk kan de få delta aktivt og lage noe selv. Alt de lager får de med seg hjem, som suvenirer fra en annerledes dag på landet.

Gøy på Barnas Bondegård
Skikkelig gøy på landet blir det først når du treff er dyrene! På Barnas Bondegård kan du kose med kalven og hilse på dyrene Tradisjonen tro flytter en liten bondegård inn i parken vår og holder åpent kl. 11-16 hver dag til og med søndag 21. august.

Blås dine egne glass i Glasshytta
Prøv deg som glassblåser ved å blåse sin egen honningkrukke eller ulike drikkeglass i Glasshytta. Produktet du lager får du med deg hjem etter nedkjøling. NB:Nedkjølingen av glasset tar halvannen time og er viktig for at det ikke skal sprekke. Det er derfor lurt å blåse sitt eget glass som første aktivitet når du besøker oss. Gratis inngang i Glasshytta. Pris for selvblås: 150,- pr glass

Dekorer ditt eget glass med sandblåsing
Vi har en egen sandblåsemaskin her på Glassverket. Dekorer ditt eget glass med klistremerker og sandblås det etterpå. Hvis du er under 12 år så kan du få hjelp av en voksen. Pris for sandblås av selvblåst glass: 150 kr.  

Honninghuset
Honninghuset er både en butikk og en spennende opplevelse for barn og voksne. I Honninghuset kan du studere bienes liv i flere bikuber og fylle din ”selvblåste” honningkrukke fra Glasshytta med klokkelynghonning. Vi har også en mengde spennende produkter som alle har utgangspunkt i honning og bier; mat, kosmetikk, serviser, hobbyartikler og leker

Lysfarging
I vårt Lysstøperi kan barna farge sine egne lys. Velg mellom et vell av farger og kjenn den gode duften.  Åpent hver dag hele året.

Lek og moro gjennom hele året 
Det finnes to utendørs lekeanlegg på Hadeland Glassverk. Sommerstid kan barna få treffe mange dyr og ri på hest i Barnas Bondegård. I førjulstiden har vi julegaveverksted i Barnas Hus, nissemors eventyrstund, og kjøring med hest og slede.
 

Ta et bad i Randsfjorden
Like ved Glassverket ligger det en fin liten badeplass med sandstrand, gressvoller og langgrunnt badevann.Stranden passer også veldig bra for små barn. Det er bare å løpe uti!