Meny
MENU

Les hva ølekspertene fra Ølportalen kom frem til da de testet ølglassene i Augustinserien

Øl er særdeles rikt på variasjoner, med flere enn 800 aromaer du kan fange opp fra de ulike bryggene. I Augustinserien er det fire spesialdesignede glass slik at du skal få en enda bedre ølopplevelse.

Noen glass er laget for å fremheve ølets karakter og utfylle dens mange faktorer; om det så er  det søtlige, bitre, syrlige, fruktige eller tørre. Eller er det bare snobberi? Den 19.oktober møttes Ølportalens Oslo-ensemble for å finne ut av hvilke glass som var best, og ølglassene fra Augustin var en av de tre deltagerne. Prosjektet var spesialølglass med tilhørende skummende forfriskninger. Les hele saken på ølportalen her!
Augustin er utviklet av sjefsdesigner på Hadeland Glassverk, Maud Gjeruldsen Bugge, sammen med ølekspert og Norges fremste ølkjenner, Espen Smith. Han holder foredrag og kåserier om å drikke og brygge øl, og han underviser ved Norsk Sommelier Utdannelse med ansvar for fagområdet øl. Du skal med andre ord lete lenge for å finne en person som kan mer om øl, enn Espen. I kombinasjon med Mauds brede kunnskap om glass og form, har de sammen utviklet Augustin som en optimal serie med ølglass som både innehar form og funksjon.
ipa

IPA

Pale ale og IPA nytes som hverdagsøl. Derfor har glasset fått et hverdagslig design. Stetten er senket og med en middels bred klokke. Fasongen fremhever humlearomaen og holder godt på smaken.

hvete

Hvete

Dette glasset fremhever hveteølets fruktige og syrlige egenskaper. Hals og avrunding gir optimal aroma av ølets friskhet, fruktightet og syrlighet. Det har klare referanser til tyske pokalformede glass, for å holde godt på ølets naturlige karbonisering.

pils

Pils

Dette glasset er egnet for lyst og lett øl, da det holder godt på friskhet og aromaen. Stetten gjør at glasset holdes høyt i hånden, og unngår unødvendig kroppsvarme.

porter

Porter

Dette glasset bruker du for fyldige, alkoholsterke og aromatisk øl som trenger god plass for kraftige smak. Den er romslig og får nok luft til en høy og tett skumtopp. Bredden i glassets hals sørger for en god aroma. Stetten ligger godt i hånden. Denne passer godt til øl som nytes over lengre tid.

Riktig skjenking av øl

Riktig skjenking av øl i glass varierer fra land til land og preges ofte av både kultur og tradisjon. Britene vil ha minst mulig skum på sitt øl, mens tyskerne foretrekker en fyldig skumtopp og mindre kullsyre.
I Norge vil et glass med øl få best respons med en god skumtopp – om lag to tommelbredder tykk. Skumtoppen slår ut noe av kullsyren og frigjør ølets mange aromaer. Heller du ølet rett ned i glasset, skummer det godt. Skjenker du derimot skjenker ølet forsiktig inn mot glassets innside unngår du den kraftige utviklingen av skum og beholder mer av kullsyren.
TIPS: De fleste ølsorter vil vise seg fra sin beste side når de skjenkes opp med en kraftig og fyldig skumtopp. Da frigjøres aromaer og ølets fmak fremheve.

Bestill dine egne ølglass!


Lukk
500 kr igjen til FRI FRAKT!
0 av 500