Meny
MENU

«Du er sterkere enn du tror»
Foredrag av Bjørg Thorhallsdottir

Lørdag 3. februar kl 12.30 holder Björg Thorhallsdottir foredraget «Du er sterkere enn du tror» i Auditoriet.

Vi serverer forfriskninger og popcorn!

 

Tilbakemeldinger på tidligere foredrag:
«Det er så deilig at noen minner oss på å ta vare på oss selv»

«Tusen takk Bjørg! Uten inspirasjon fra deg hadde det ikke blitt noe av alle planene mine. Jeg fikk liksom en glød og en spirit i meg: «Nå skal jeg søren meg gjøre det!»

«Takk for gode ord og inspirasjon. Takk for det du gir som et ekte menneske og kunstner. Jeg kjenner det i hjertet.»

 

Pris pr. pers: kr 250,-
Bestill billetter pr. epost på: Bestilling@hadeland-glassverk.no

 

Kunstneren Björg Thorhallsdottir er født i Isafjordur på Island i 1974. Familien flyttet til Norge, og hun vokste opp i Lommedalen i Bærum og i Sørøst Asia.

Björg har ti år med kunstutdannelse innen grafikk, maleri, installasjoner og akttegninger fra blant annet kunstakademiet i Barcelona og Toulouse. Hun har gått i lære hos Jean Ducros ved kunstakademiet i Toulouse, Frankrike i 1998, og i grafikk hos Ignacio Aguirre i Barcelona i 2001-2002. Ignacio har tidligere jobbet med kunstnere som Picasso, Miro og Dali, og i dag har Björg atelier sammen med han i Barcelona. Björg er medlem av Norske Grafikere, og kunsten hennes er blitt utstilt både i inn- og utland. Hun har hatt en rekke separatutstillinger, og etterspørselen etter grafikken er stor.

Hun har utsmykket flere kirker og bygninger med mosaikk, marmorutskjæringer og blyglassvinduer. Hun jobber både med grafiske etsninger og maleri.

Da hun ble enke 30 år gammel og alenemor for 2 år gamle Tolli, etablerte hun Hjertefred på Allehelgensdagen i 2006, slik at sønnen (og andre som har mistet noen) skulle ha et sted og minnes sine kjære i glede. Hjertefred har vokst til å bli en landsforening og i dag arrangeres Hjertefred over hele landet.

I 2010 åpnet hun galleriet Lykkehaven i Sandvika.

Björg har lansert Lykkebobler med hvit og rosa Cava, produsert ved Castillo Perelada utenfor Barcelona. Og rød og hvit Skravlevin fra vingården Monte del Fra i Verona, Italia.

Hun har designet kopper som produseres på Porsgrund Porselen, og cavaglass som munnblåses ved Hadeland Glassverk. Også smykker tilvirket på Bali og i Mexico.

Björg har illustrert mange bøker og tidsskrifter, og gitt ut flere egne bøker på blant annet Gyldendal og Aschehoug Forlag. I 2015 ga Björg ut boken «Veien til lykke» på Schibsted Forlag. Den gikk rett inn på bestselgerlisten, og i 2016 kom boken «Livslykke» ut på Aschehoug forlag. Hun illustrerte også boken «kunstmagi». I juni 2017 lanserte hun boken «Den perfekte reisen til Island», utgitt på Pitch forlag, og ”Du er sterkere enn du tror” på Aschehoug forlag. I 2017/2018 er hun fast spaltist i magasinet Tara, og deler sine tanker rundt livet og bildene.

Foredragsholder Björg Thorhallsdottir
Kunstneren Björg Thorhallsdottir har tanker og ønsker for seeren, som hun formidler gjennom sin karakteristiske vakre strek. Som kunstner bærer hun på et ønske om at bildene skal bety noe, et budskap om at vi må ha større kjærlighet til oss selv, for på den måten å kunne dele den med menneskene rundt oss.

«Vi har en enorm kraft inne i oss, og mitt mål er å inspirere til at vi tør å hoppe ned fra stupebrettet – og kaste oss ut i det livet vi egentlig drømmer om. For etter noen mageplask, så oppdager vi at det handler ikke om å falle – men om å reise seg opp igjen! Og om vi har på høyhælte sko, så blir det i alle fall et magaplask med stil».
Og ler gjør hun ofte, for latteren trenger vi gjennom livets mange fasetter. Den sprudlende kunstneren kjenner godt til sorgen og sårbarheten. I begynnelsen av trettiårene ble hun enke og alenemor til sønnen Tolli på to år, da mannen hennes Eric plutselig døde. Samme høst tok Björg initiativ til Hjertefred, det livssynsnøytrale arrangementet på Allehelgensdag, som i over 10 år har samlet tusenvis av mennesker som vil minnes sine kjære i sorg og i glede, over hele landet.

I begynnelsen pleide hun å fortelle om bildene på kunstutstillingene sine, og hun fikk fantastiske tilbakemeldinger fra de som kom, og som kjente at det hun sa traff noe i dem selv. Ryktet gikk og Björg begynte å få henvendelser fra bedrifter som ville at hun skulle komme og snakke til sine ansatte, og etter hvert ble det flere store foredrag i inn- og utland.

Björg fletter bildene sine inn i foredragene, og deler av seg selv. Noen av temaene hun snakker om er mot, livslyst, vennskap, kjærlighet, «Veien til Lykke» (fra boken hun ga ut i 2015), hvordan komme igjennom sorg. Lykkebobler, Mot til å leve, Våg å leve. Ja, kort sagt livet! Hun har også utviklet foredraget/kurset «Tegning som meditasjon», som hun har fått veldig gode tilbakemeldinger på.

«Det som kommer fra hjertet, treffer hjertet. Og jeg har så lyst til å inspirere mennesker til å gjøre ting de egentlig ikke tør, men som de VIL med hele seg! «.

Björg har en helt særegen tilstedeværelse og energi på scenen, og treffer tilhørerne med sin åpenhet og hverdagsfilosofi. Foredragene hennes vekker glede, håp og motivasjon, og det kommer mange tilbakemeldinger fra mennesker som har latt seg inspirere, og endelig har turt å følge drømmene sine. Mange mener at en dose Björg er en liten lykkepille, og at hun sprer livsgnist, livsmot og håp.

 


Lukk
500 kr igjen til FRI FRAKT!
0 av 500