Meny
MENU

Sitronfromasj i Norgesglass

Hjemmelaget sitronfromasj er syrlig, frisk og luftig, og den perfekte avslutningen på en god middag. Fromasjen kan du lage minst en dag før du skal servere den, og fylle den i Norgesglass eller en Cavaskål.

Server i Norgesglass

Ingredienser

Ca 8 porsjoner:
5 stk gelatinplater
3 ss varmt vann
6 stk eggeplomme
150 g melis
3 dl kremfløte
finrevet skall og presset saft av 2 stk sitron
6 stk eggehvite
1 kurv bjørnebær
blader frisk sitronmelisse til pynt

Fremgangsmåte

1. Bløtlegg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter. Klem ut det meste av vannet og smelt forsiktig platene i varmt vann. Sett til side, men pass på at det ikke begynner å stivne – da må det smeltes på nytt.

2. Pisk eggeplommer og halvparten av melisen til tykk og lys eggedosis. Pisk fløte til krem og bland inn eggedosis og sitronsaft/skall.

3. Hell den oppløste gelatinen i blandingen i en jevn stråle under stadig røring.

4. Stivpisk eggehvitene med resten av melisen og vend dem inn i kremblandingen.

5. Hell fromasjen i en porsjonsformer eller i en stor skål. Dekk med plastfolie og plasser kaldt i minst 3 timer.

Pynt med bjørnebær, finstrimlet sitronskall og sitronmelisse ved servering.


Lukk
500 kr igjen til FRI FRAKT!
0 av 500