Meny
MENU

Velkommen til utstillingåpning

lørdag 13. mai kl 12.00

Dato: 13. mai – 4. juni

Funky Garden – en hage fylt med kreativitet og livsglede

Hadeland Glassverks kunstgalleri fylles med Rino Larsens fargerike kunst fra 13. mai til 4. juni.  Den fargeglade kunstneren er bosatt ved Lillestrøm og jobber hovedsakelig innenfor maleri og trykk. På denne utstillingen vil han for første gang også vise noen skulpturer.
Motivene i Larsens kunst er preget av sterke farger og kontraster og er ofte en blanding av abstrakt og figurativt.  Natur glir over i by-liknende elementer, mennesker er på vei inn eller ut av bildene. Elementer som gjemmer seg i motivene, og titler som antyder små fortellinger. Noen av bildene har et drag av surrealisme over seg, mens andre fremstår som urban pop-art. Felles for bildene er at de bobler av kreativitet og stilsikker omgang med farger. Bilder som det ikoniske Stupedama og den fargerike Funky Garden-serien har blitt et lett gjenkjennelig element i hans kunst.  Selv sier han at han er inspirert av pop-art, urbanitet og hippienes idealer.

Mange forbinder det frodige uttrykket med glede og utstillingene blir godt besøkt.  At publikum sier de føler glede i møte med bildene mine kan jeg leve med, sier kunstneren selv.

På spørsmål om hva som ligger i tittelen på utstillingen, Funky Garden, svarer Larsen;  – jeg startet på en serie bilder for noen år siden med den tittelen. Jeg ville i første rekke bryte gamle mønstre i måten jeg jobbet med bilder – utfordre meg selv.
Jeg tror at impulsene til et mer blandet uttrykk er påvirket av tiden vi lever i. Alt blandes og mikses og mange gamle rigide holdninger står for fall. Verden har blitt mer leken og fargerik på alle måter – den har rett og slett blitt mer funky. Det er veldig inspirerende og befriende å følge egne impulser når man er i den skapende prosessen. Å bygge opp bilder med forskjellige ideer og stilarter kan et mylder av assosiasjoner.

Dette er en salgsutstilling vi ser frem til å åpne!

Kunstneren selv oppdaterer kontunuerlig om utstillingen på sin facebook-side:

https://www.facebook.com/events/415447872147677/?active_tab=discussion


Lukk
500 kr igjen til FRI FRAKT!
0 av 500