Meny
MENU

Påskens lammefavoritt!

For mange nordmenn er lam den ultimate påskematen – og norsk lam er en råvare i verdensklasse. Et smakfullt lammemåltid er enkelt å tilberede og en av våre absolutte påskefavoritter!

Lyst til å imponere familie eller venner med lammestek i påsken? Vi har oppskriften du trenger! Følg stegene og du er sikret et herlig lammemåltid – perfekt mellom påskeegg-jakt, skitur og herlige stunder i solveggen.

Flotte rødvinsglass!

Ingredienser:

Lammestek av ønsket størrelse

Nypoteter i middels stor størrelse

Hvitløk

Rotgrønnsaker av ønsket type

Nøytral matolje

Smør til pensling

Flaksalt

Pepper

Rosmarin

Annet krydder

Du trenger:

Ildfast form

Stor gryte eller stekepanne

Skjærebrett

Skarp stålkniv til utbeiningen

God, skarp kniv til snitting av kjøtt og poteter

Steketermometer

Silikonpense

Liten kasserolle til saus

Spiralvisp

Stilige vannglass!

Oppskrift: Påskens lammefavoritt

  • Dersom lammekjøttet er avkjølt, la det ligge i romtemperatur i et par timer før du starter tilberedningen.
  • Sett ovnen på 125 grader på over- og undervarme.
  • Sørg for at isbeinet er fjernet med en tynn, skarp utbeiningskniv. Vi anbefaler å bruke en hard kniv av damaskstål.
  • Krydre kjøttet med salt, pepper og rosmarin før du bruner kjøttstykket i en gryte i ca. 5 minutter på hver side. Ha gjerne hakket hvitløk i gryten for å sette ekstra smak.
  • Når du har brunet kjøttstykket, ta det ut av gryten og snitt opp noen ”lommer” i steken som du fyller med tynne, oppskjærte hvitløksbåter. Vi anbefaler å bruke porselenskniver, da porselen beholder sin skarphet mye lenger en stål.
  • Snitt potetene tvers over (men ikke helt gjennom!), pensle med smeltet smør og krydre med ønsket krydder – en kombinasjon av ulike urter og hvitløk, pepper og flaksalt er alltid en vinner. Skjær også opp rotgrønnsaker som mikses i en nøytral olje med noen klyper salt. Legg potetene sammen med rotgrønnsakene i en stor, ildfast form sammen med kjøttet.
  • Sett lammet og tilbehøret til steking i midten av ovnen. Steketiden varierer etter størrelsen på lammesteken, men 1-2 timer må beregnes.. Bruk et steketermometer for å oppnå best resultat, kjernetemperaturen skal ligge mellom 65 og 75 grader – alt ettersom hvor godt stekt du ønsker den.
  • La lammesteken hvile 15-20 minutter etter steking. Dersom potetene trenger mer tid i ovnen kan disse bruke hviletiden på å steke ferdig – mens kjøttet hviler seg på kjøkkenbenken.
  • Skjær opp og server med en enkel sjysaus eller rødvinssaus på siden. Fatene fra Porsgrunds Porselænsfabrik finnes i ulike størrelser og det lekre, stilrene designet får maten til å se delikat ut.

 

Bon appetit – og god påske!


Lukk
500 kr igjen til FRI FRAKT!
0 av 500