Aktiviteter for barn!

På Hadelandet er det gøy for både små og store. Med to lekeplasser, åpent bakeri, glassblåsing, lysfarging, teater, åpen bondegård og masse spennende å se på blir det aldri kjedelig!

Blås ditt eget glass i Glasshytta
Å blåse glass selv, er kjempegøy. Blir det drikkeglass, blomstervase eller en honningkrukke? Når glass er blåst, må de kjøles ned i ovnen i 1,5 time, så når du kommer til oss, er det lurt å gjøre denne aktiviteten først. Mens du venter kan du f.eks  legge turen innom vårt Håndverksbakeri.  «Her har vi verdens beste boller» og kakao med krem. Se når du kan blåse ditt eget glass i aktivitetskalenderen.

Sandblåsing av glass i Glasshytta
Når glasset ditt er ferdig kan du sandblåse dekor på glassene og gi dem morsomme mønstre. Alle under 11 år må få hjelp av en voksen til å bruke sandblåsemaskinen.

Farg dine egne lys
I Lys og Tinnstøperiet kan du farge dine egne stearinlys hver dag. Lysene blir flotte, personlige gaver.

Gravemaskiner
På lekeplassen ved siden av Kokkestua, står det morsomme gravemaskiner som barna kan grave i sanden med.

2 lekeplasser
Vi har 2 fine lekeplasser her på Hadeland Glassverk. Én ved siden av Kokkestua, og én i enden av parken, ved Barnas Bondegård.

Barnas Bondegård
Hele skolens sommerferie har vi Barnas Bondegård i parken. Kom og hils på ku, bukk, esel, høner, kaniner og ta en tur på hesteryggen! Barnas favoritt!

Aktiviteter og underholdning hele året
Hver måned har vi ulike aktivteter og underholdning for barn og unge. Vi har glassblåsing, teater, anisktmasking, konserter, kurs og workshops. Følg oss på instagram @opplev_hadelandglassverk.

© Porsgrunds Porselænsfabrik AS 2018