Grys 4 favoritter

Putt sensommeren og høsten på glass eller flaske, og nyt naturens godsaker gjennom hele året! Her deler Gry Eilen med bloggen bakemagi.no sine beste sensommeroppskrifter med oss!
september 4, 2020

Stikkelsbærsyltetøy

Du trenger:

ca fem små Norgesglass 0,1L
- 600 gram grønne stikkelsbær
- 0,5 dl vann
- 1/3 vaniljestang
- ca 400 gr syltesukker (smak deg fram)

Slik gjør du:
Rens og skyll stikkelsbærene, og ha de i en kjele. Tilsett vann, frøene fra vaniljestangen og selve vaniljestangen. Kok opp under omrøring og la det småkoke i ca 15 minutter til bærene har løst seg opp. Tilsett syltesukker og la det koke i ca 5 minutter. Ta ut vaniljestangen. Ha syltetøyet i varme, steriliserte glass, sett på lokk og la glassene avkjøles opp ned i romtemperatur. Oppbevares kjølig.

Gry Elien har brukt disse produktene fra Norgesglasset

  1. GLASS M/HENGSLET LOKK 0,1L
    GLASS M/HENGSLET LOKK 0,1L
    Tilbudspris 47,20 Vanlig pris 59,-
  2. Syltepakke
    Syltepakke
    Tilbudspris 649,- Vanlig pris 960,-
  1. Safte- og syltepakke
    Safte- og syltepakke
    Tilbudspris 599,- Vanlig pris 861,-

Solbærsyltetøy

Du trenger:

ca ett Norgesglass 0,4L og et lite Norgesglass 0,1L
- 500 gr solbær
- 1 dl vann
- ca 350 gr syltesukker (smak deg fram)

Slik gjør du:

Rens og skyll solbærene, og ha de i en kjele. Tilsett vann og kok opp under omrøring. La det koke i ca 10 minutter til bærene har løst seg opp. Tilsett syltesukker og la det koke i ca 5 minutter. Ha syltetøyet i varme, steriliserte glass, sett på lokk og la glassene avkjøles opp ned i romtemperatur.
Oppbevares kjølig.

Gry Elien har brukt disse produktene fra Norgesglasset

  1. GLASS M/HENGSLET LOKK 0,1L
    GLASS M/HENGSLET LOKK 0,1L
    Tilbudspris 47,20 Vanlig pris 59,-
  2. GLASS M/HENGSLET LOKK 0,4L
    GLASS M/HENGSLET LOKK 0,4L
    Tilbudspris 55,20 Vanlig pris 69,-

Bringebærsyltetøy

Du trenger:

ca tre Norgesglass 0,4L
- 1500 gr bringebær
- ca 300 gr syltesukker (smak deg fram)

Slik gjør du:

Rens og skyll bringebærene. Gi de et kjapt oppkok under omrøring, og skum godt av. Tilsett syltesukker og la det småkoke i ca fem minutter. Ha syltetøyet i varme, steriliserte glass, sett på lokk og la glassene avkjøles opp ned i romtemperatur.

Gry Elien har brukt disse produktene fra Norgesglasset

  1. GLASS M/HENGSLET LOKK 0,4L
    GLASS M/HENGSLET LOKK 0,4L
    Tilbudspris 55,20 Vanlig pris 69,-
  2. Safte- og syltepakke
    Safte- og syltepakke
    Tilbudspris 599,- Vanlig pris 861,-

Rips- og solbærsaft

Du trenger:

ca en Norgesflaske 750 ml og fem Norgesflasker 330 ml
- 2 liter råsaft av rips og solbær
- ca 650 gr sukker (smak deg fram)

Slik gjør du:

Kok opp råsaften og skum godt av. Tilsett sukker og la det småkoke et par minutter til sukkeret er løst opp. Hell saften over i rene flasker, avkjøl, skru på kork og sett i fryseren. Obs: Ikke fyll flaskene helt fulle, stopp rett ved flaskehalsen så du unngår at flaskene sprekker ved frysing.

Gry Elien har brukt disse produktene fra Norgesglasset

  1. NORGESFLASKEN 330ML
    NORGESFLASKEN 330ML
    Tilbudspris 63,20 Vanlig pris 79,-
  2. NORGESFLASKEN 750ML
    NORGESFLASKEN 750ML
    Tilbudspris 79,20 Vanlig pris 99,-

La deg inspirere!

© Porsgrunds Porselænsfabrik AS 2018