Glasshytta og museet

Glasshytta er glassverkets pulserende hjerte med sin levende glassproduksjon. Her sprenges grenser hele tiden takket være et nært samarbeid mellom designer og glassblåser. Glasshytta er åpen for publikum hver eneste dag og det er gratis inngang. Du kan bevege deg mellom verkstedene og snakke med glassblåserne, eller du kan sette deg ned i amfiet og bare nyte synet av det som skjer. Glassblåserne innvier deg gjerne i sitt meget tradisjonsrike håndverk. Her foregår glassproduksjon etter ulike teknikker; alt fra vinglassproduksjon til kunstglass.

Omvisning i Glasshytta eller Glassmuseet

Bestill gjerne en omvisning med guide. Kontakt vår booking på telefon 61 31 66 19 eller send oss en mail på booking@hadeland-glassverk.no Vi guider grupper fra 1-100 personer.
Pris: kr 100,- pr person. Ønsker du en omvisning i både Glasshytta og Glassmuseet koster det kr.130,- pr person.

Prøv deg som glassblåser selv

Hver lørdag og søndag er det mulighet for å blåse sitt eget glass. Både barn og voksne kan prøve seg som glassblåser. Du kan blåse din egen honningkrukke eller ulike drikkeglass. Produktet du lager får du med deg hjem etter nedkjøling. Nedkjølingen av glasset er viktig for at det ikke skal sprekke. Du må derfor vente halvannen time fra glasset er blåst til det kan hentes. Det er derfor lurt å blåse ditt eget glass som første aktivitet når du besøker glassverket. Priser: Blås ditt eget glass (inkl. inngang) kr 150,- (NB. Kun glassblåsing i helgene)

Sandblåsing

Her på Glassverket har vi vår egen sandblåsmaskin. Denne kan du få lov til å bruke til å dekorere et allerede ferdig glass eller glasset du selv har blåst. Er man over 12 år, kan man få lov til å gjøre det selv, og er man yngre, må man få hjelp av en voksen. Vi har mange klistremerker med forskjellige motiver. Du velger de du liker best og klistrer dem på glasset ditt. Deretter sandblåser du glasset i maskinen. Etterpå fjerner du klistremerkene og du har fått ditt eget dekorerte glass. Glasset får du med deg med en gang. Dette er en aktivitet som er enkel og morsom for både små og store. Priser: Sandblåse glass kr 150,-

Glassmuseum

Hadeland Glassverk har et av Nordens største glassmuseer. Her kan du ta en unik vandring gjennom Hadeland Glassverks historie og designepoker. Utstillingen viser et tverrsnitt av det våre glassblåsere og designere har skapt gjennom glassverkets lange historie. I Glassmuseet setter vi også jevnlig opp spennende temautstillinger, hvor vi viser gjenstander fra glassverkets rikholdige samling av glass på over 30 000 gjenstander.