Et aldri så lite shoppingmekka

Interiør er kanskje ikke det første du tenker på når det kommer til Hadeland Glassverk. Men da er det bare å tenke om igjen med én gang. Her er det nemlig et aldri så lite paradis for interiørinteresserte!

Sommerstemning i blått og hvitt. Kan du tenke deg en benk, en fin pute eller hatt som skygger for solen? Interiørhuset er stedet. Foto: Sverre Jarild.

Like ved Barnas Bondegård, med utsikt til Randsfjorden, opp en trapp og inn en dør, finner du en skjult liten skatt av en interiørbutikk; Interiørhuset. Her er det som å tre inn i selve sommeren.

Farger som fersken, blått, lysegrønt og gult lyser opp og gjør umiddelbart noe med humøret. Er det sol her inne også, lurer vi nesten på.

Marianne Ford, butikkleder for Interiørhuset, er ikledd lys rosa skjorte og et bredt smil.

– Ja, hvitt og grått er nok på vei ut, for både på interiør og klær ser vi mye farger, sier hun og nikker i retning av det solgule sengesettet fra Lexington.

Interiørhuset har mange populære merkevarer, for eksempel svenske Lexington.
Interiørhuset har mange populære merkevarer, for eksempel svenske Lexington.Foto: Sverre Jarild.

Mange kjente merkevarer

I butikken bugner det av puter og pledd, sengetøy og håndklær, lys og lykter, kurver og vaser.

– Vi har mange kjente merkevarer, for eksempel Muubs som har blitt veldig populært, i tillegg til Mille Moi, Kähler og House Doctor for å nevne noen, sier Marianne.

Jo mer du går rundt og titter, jo flere skatter finner du.

De store flotte vasene fra Kähler står og formelig roper på oss på øverste hylle. En reol fylt med sko er nesten umulig å gå forbi uten å i det minste prøve noen på. I taket henger en hengekøyestol med en solhatt som vekker assosiasjoner til myk solgangsbris og duften av salt sjø. Og tilsynelatende tilfeldig dandert rundt omkring i butikken står gammeldagse sydukker ikledd de vakreste kjoler, kimonoer og vesker.

– Det går mye småvarer, smiler Marianne. – Kanskje ekstra mye av puter og lykter. Fine småting vi kjøper for å gjøre det hyggelig i hjemmet vårt.

Farger til å bli glad av! Foto: Sverre Jarild.

Interiørhuset, til tross for navnet, byr ikke bare på interiør. Her finner du også rikelig med klær, sko, smykker og vesker i de deiligste materialer fra kjente merker som Becksöndergaard, Part two, Bud to rose og Tante Maggy. Her er det like mange vakre stoffer å ta på som det er vakre ting å se på.

Så er du også herved advart, - å gå tomhendt ut herfra er nesten umulig!

Interiør-outlet

Men ikke tro at moroa er over av den grunn. Hadeland Glassverk har mer interiør å by på! Like bak Interiørhuset ligger en gammel låve som for bare uker siden var fylt til randen av skrot og rot. Nå er det ryddet plass for 650 kvadratmeter med interiørskatter. Til veldig hyggelige priser.

650 kvadratmeter fylt med interiørskatter! Foto: Sverre Jarild.

Har du om enn bare et bittelite interiørgen i kroppen, vil du garantert kjenne et sug i magen når du entrer låven. Den er enorm! Og her finner du nydelige gamle skap, bare ett av sitt slag. Du finner sjeldne speil og tepper du ikke visste du hadde lyst på før nå. Du finner de fine bildene som Palla og Maria har laget selv. Du finner vaser og lysestaker og skjærefjøler og serveringsbrett.

Fylte opp lageret

– Vi hadde tre containere fylt med interiørprodukter fra alle verdenshjørner på vei til Norge da Palma ble kjøpt opp, forteller Palla Masdottir, tidligere eier av Palma. – Så i stedet for å selge varene til andre, bestemte vi oss for å lage et utsalg her.

Skal det være et skap ingen har maken til? Eller kanskje en lykt til å lyse opp tilværelsen? Eller hva med en vase som rommer alle hagens gleder? Foto: Sverre Jarild.

Palma var en kjent butikk for interiørelskere som lå på Skøyen i Oslo. Hvordan havnet Palma-produktene her på Hadeland Glassverk?

– Jeg var ikke i tvil da jeg kom hit. Se på de fantastiske omgivelsene! I hjertet av norsk kunsthåndverkproduksjon, det går jo ikke an å ikke bli inspirert! Klart vi måtte få til et utsalg her, sier Palla entusiastisk.

Puter og lykter, tepper og telysholdere. Det er mye småvarer, men også større møbler som bord og skap. Foto: Sverre Jarild.

Det er lite som tyder på at dette har vært en bortglemt lagerlåve. Nydelige rustikke vinduer ble satt inn og plassen er utnyttet både godt og vakkert. Palla lager små stilleben rundt omkring i låven, så vi som kunder kan se for oss hvordan akkurat det teppet eller det skapet kan passe. Det eneste som ikke helt henger på greip, er prisene.

På billigsalg

– Dette er en outlet med grossistpriser. Så vi selger ut varene til 50–70 prosent rabatt i forhold til veiledende utsalgspriser, informerer hun.

LYS324038_HG_2016_019-lpr

Hvordan kan det være så billig? Her finner du puter til 150 kroner og lysestaker til 30 kroner. En stor fin brødfjøl er priset ned til 250 kroner.

– Lageret ligger bare 50 meter borti veien, så her påløper verken lagerkostnader eller fraktkostnader. Ingen fordyrende mellomledd, med andre ord. Den største jobben vi gjør, er å trille pallen de femti metrene fra lageret til låven, ler Palla.

Så da har vi bare en oppfordring til slutt.

– Ta med tilhenger, oppfordrer Palla spøkefullt. – Men hvis du ikke kan, bekymre deg ikke, vi kjører det hjem for deg eller pakker det og setter det unna til du kan hente det.

LYS324039_HG_2016_020-lpr